GÜNDEM

Pendik’te Kaçak Silah İmalatı Operasyonu: 9 Gözaltı

Pendik'te bir rezidansın dubleks dairesinde gerçekleştirilen kaçak silah imalatı operasyonunda 15 milyon lira değerinde silah ele geçirildi.

Abone Ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan kişileri tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Pendik ilçesindeki bir rezidansın silah imalatı için kullanıldığı belirlendi. Ekipler, şüphelileri takip ettikten sonra söz konusu rezidansa operasyon düzenledi. Operasyon sırasında, rezidansın dubleks ve deniz manzaralı dairesinde silah üretimi yapıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, komşuların sesleri duymaması için dairede ses yalıtımı yaptığı da öğrenildi.

Gerçekleştirilen operasyonda, adreste yapılan aramalar neticesinde toplamda 15 milyon lira değerinde silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Bu operasyon, İstanbul'daki organize suçlarla mücadele çalışmalarının bir parçası olarak dikkat çekerken, yetkililer, silah kaçakçılığına karşı mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.