GÜNDEM

Pehlivanlar Kan Bağışında Bulundu

Zonguldak’ta milli güreşçiler, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen bir etkinlikte kan bağışında bulundu.

Abone Ol

Etkinlikte konuşan Başpehlivan Recep Kara, gençlere sporu meslek olarak değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, kan bağışının önemine dikkat çekti. Kara, “Kan, toplumsal bir ihtiyaçtır. Ben de AB rh negatif kan grubuna sahibim, bu nedenle kan bulmakta zorlanıyorum. Bu yüzden kan bağışı yaparak destek olmak istiyoruz. Herkesi kan vermeye çağırıyoruz çünkü ‘1 kan, 1 hayat’ demektir” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi, milli güreşçiler Adem Kara, Serhat Balcı, Fatih Çakıroğlu, Abdullah Güngör ve Recep Kara’yı davet ederek bir söyleşi ve kan bağışı etkinliği düzenledi. Kızılay Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli okullardan gelen öğrenciler pehlivanlara sorular sordu.

Başpehlivan Recep Kara, sporu meslek olarak seçmenin avantajlarından bahsederek, sağlıklı kalmanın ve sosyal çevre edinmenin yanı sıra sporun dünya görüşünü genişletici etkilerini vurguladı. Söyleşi sırasında düzenli olarak kan bağışında bulunan pehlivan Abdullah Güngör’e altın madalya takdim edildi. Etkinlik sonrasında pehlivanlar, Gazipaşa Caddesi’ndeki Kızılay Kan Toplama Aracı’na giderek kan bağışında bulundular.