Tekneye yapılan saldırının arkasında, tekne çalışanlarından birinin kız kardeşine rahatsızlık verdiği iddiası bulunuyor. Olayla bağlantılı olarak Yaşar P. ve Mehmet D. gözaltına alındı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Selçuk Mahallesi Varyant Sokak'ta, Kaleiçi Yat Limanı’ndaki marinada gerçekleşti. İddiaya göre, Yaşar P. ve Mehmet D., 'Asena' adlı tur teknesine gelerek, tekne sahibi İdris Ö.’ye tekne çalışanlarından birinin kız kardeşini rahatsız ettiğini bildirdi. İdris Ö., iki kişinin tekneden ayrılmalarını istedi. Ancak, kısa bir süre sonra, Yaşar P. ve Mehmet D., geniş bir grup oluşturarak pala, bıçak ve sopalarla tekrar tekneye döndü.

Yaşanan kavga sırasında, tekne çalışanları Sezer A., tekne sahibi İdris Ö., teknede staj yapan 16 yaşındaki Yılmaz Ö. ve Mustafa G. yaralandı. Olayın ardından çevreye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

23 İlde DEAŞ Operasyonu: 88 Gözaltı 23 İlde DEAŞ Operasyonu: 88 Gözaltı

Kaçan Yaşar P. ve Mehmet D., Cumhuriyet Meydanı civarında, suç aletleriyle birlikte motorize polis ekipleri ve Cinayet Büro Amirliği tarafından yakalandı.

Kavganın şahitlerinden Aydın Zengin, "Yat limanında teknelerin önünde bir kavga başladı. O esnada bir kişi denize düştü ve kavga gözlerimin önündeydi. Ambulans ve polisler geldikten sonra olay yerinden uzaklaştım" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA