Seyfe Gölü’ndeki koruma alanının daraltılıp altın arama sahası haline getirilmesini sert bir şekilde eleştiren Özel, “Çok üzgünüz. Hukukçu arkadaşlarımıza bu konuda bilgi verdik. Milletvekili ve partimizin hukukçuları, Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilgili olarak, kapsamını değerlendirerek, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’da hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz. Flamingoların yaşadığı bu bölgeyi, AK Parti’nin akbabalarına bırakmayacağız. Gölü koruyamadıkları gibi kuş cennetini de koruyamayacaklar. Bu daraltmayı kabul etmeyeceğiz. Bu karar, vatana ihanet olarak değerlendirilmeli ve yargılanmalı. Biz, var gücümüzle karşı çıkacağız ve bu konuda çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Özgür Özel, Manyas Belediyesi balkonundan destekçilere seslenirken, “Zorlu bir seçim sürecinde, yüzde 46 oyla Manyas’ı tekrar CHP kazandı. Bundan önce Manyas bizdeydi ama Büyükşehir bizde değildi. Büyükşehir olmadığından, ilçe belediyesinin imkanları kısıtlıydı. Ancak Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla, ilçe belediyesinin daha uyumlu çalışmalarıyla kırsal mahalleler ve köyler daha iyi hizmet alacak. Manyas’ın iktidar tarafından gözden çıkarıldığına inanıyoruz. Buraya ikinci sınıf ilçe gibi davranıyorlar. Büyükşehir belediyesinin yetkileriyle, burayı bir cazibe merkezi yapacağız. Gelecek seçimlerde, Türkiye Cumhuriyeti’ni de bir CHP’li Cumhurbaşkanı yönetecek” şeklinde konuştu.

CHP'nin anketlerde birinci parti olduğunu belirten Özel, “Bugün iktidara dünden daha yakınız. Her gün adım adım iktidara yürüyüşümüz devam ediyor. Partimiz kurulduğu günden beri Türkiye’nin birinci partisidir. Gelecek seçimlerde de Türkiye’nin birinci partisi olmaya devam edeceğiz. Bunu yürekten inanıyorum” dedi.

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Parti içi birlik ve beraberliğe vurgu yapan Özel, “Sorun çıkaranlarla sorunum var. Sorun çıkarmayan herkes başımın üstünde. Hep birlikte partiyi iktidar yapmak için çalışacağız. Yaptıktan sonra da durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamlarını eleştiren ve 2025 Kasım’da erken seçim olacağını öngören Özel, “Enflasyonu tek haneye indireceğini söyleyen Tayyip Bey, enflasyonu yüzde 12’den yüzde 68’e çıkardı. Şu anda enflasyon yüzde 59. Gerçek enflasyon ise yüzde 125. CHP, bu ülkenin tüm sorunlarının çözümü için çalışacak. Ülkenin zenginleşmesi, vatandaşın refah içinde yaşaması, CHP’nin boynunun borcudur. Kimse fakirliğe oy vermez. Biz, insanlara sahip çıkacağız ve bu iktidardan kaçışı hızlandıracağız. Önümüzdeki yıl Kasım ayında bir erken seçim kaçınılmaz” dedi.

Kaynak: DHA