Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Özel, “Seçim zamanı susturdular, ağzını kapattılar. ‘4 vekil al otur aşağı’ dediler. Seçimde sustu, şimdi konuşuyor. Şimdi diyor ki; ‘Biz anayasanın 4’üncü maddesine karşıyız.’ Benim HÜDAPAR’a sözüm yok, mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler, hele hele Tayyip Bey'in sağ kolunda HÜDAPAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Devlet Bahçeli'ye soruyorum, sen bu HÜDAPAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber?” şeklinde konuştu.

Özel, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel’i makamında ziyaret etti ve ardından belediye binası önünde bir miting düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Özel, “CHP’li belediye başkanları görevlerini yapıyor ancak bu millet bir tek belediye başkanlarına vazife vermedi. 2024’te bize vazife verdi. 2023’te ise Erdoğan’a vazife verdi. O, sorunları bildiğini ve çözeceğini söyledi. Ancak temiz ve dürüst bir kampanya yerine karalama kampanyası yürütüldü. ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin, ama tehlike büyük, oyu bize vermelisin’ dediler. Millet, zorluklarına rağmen son bir kez oy verdi. Şimdi ise görüyoruz ki CHP’li belediyeler camileri yapıyor, müezzinlerin ve imamların haklarını savunuyor” dedi.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4’üncü maddesine karşı olduğunu açıklamasını eleştiren Özel, “3 oy uğruna yapılmayan işler kalmadı. Şimdi bedeli ödeniyor. HÜDAPAR, kadınların seçme ve seçilme hakkına karşı çıkan, domuz bağcılarını savunan bir partidir. Seçim zamanı susturuldular, şimdi konuşuyorlar. 4’üncü madde, Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerini ve bayrağını kapsıyor. HÜDAPAR, bu maddelere karşı. Bayrağa, İstiklal Marşı'na ve cumhuriyete karşılar. Mikroba hesap soramazsınız, ama milliyetçi muhafazakar geçinenlerin kimlerle işbirliği yaptığını sorgulamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Özel, Gazze’de İsrail askerleri tarafından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenaze töreninde yaşananları da değerlendirdi. “Cenazeye 5 bakanla geldiler ama cenazede siyaset yapmaya kalktılar. Ayşenur Ezgi sol sosyalist düşüncede bir evladımızdır. Cenaze bizim değil, hepimizin cenazesi. Ama siyaset yapma çabası, cenazeye zarar verdi” dedi.

Bilal Erdoğan’ın Kocaeli ziyaretine de değinen Özel, “Bilal Erdoğan, sahaya inmişse iki şey var: AK Parti’de işler yolunda gitmiyor veya sonuç beklediklerinden kötü olacaktır. Bilal Erdoğan’ın Suriyelilerin suç oranlarının Türklere göre daha düşük olduğunu söylemesine karşılık, biz önce iktidarınızı, sonra Suriyelileri göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan’ın EYT düzenlemesi hakkında söylediklerini de eleştiren Özel, “Bilal Erdoğan, EYT’yi eleştirdi. Ama Suriyeliler için yapılanları alkışlıyor. İşsizler ve yaşlılar için CHP’nin sağladığı destekleri küçümseyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA