Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Anayasal düzen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk ve arkadaşları bu rejimin dostuysa, o kılıçtan neden korkuluyor? O kılıç, sadece vatan ve millet düşmanlarını ürkütür. Türkiye’nin düşmanları ve Atatürk düşmanı olanlar da korkar" dedi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Ziyaret sırasında Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir’de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Özel, Atatürk'ün eserlerinden biri olan CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümünde partinin kararlı bir şekilde demokrasi, laiklik ve sosyal hukuk devleti değerlerine bağlı kalacağına dair söz verdi.

Ardından Özel ve heyeti, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün Anıtkabir'deki kabrine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ziyaretin devamında, 3. ve 4. CHP Genel Başkanları Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın Devlet Mezarlığı'ndaki kabirleri de ziyaret edildi. Özel, mezarlara çelenk bıraktı ve dua etti.

Özgür Özel, Anıtkabir ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, partinin olağanüstü tüzük kurultayında CHP'nin yönetimiyle ilgili herhangi bir çelişki yaşanmadığını, tüzük değişikliklerinin büyük ölçüde oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti. Ayrıca, 4-9 Eylül tarihlerini CHP’nin Kuruluş Haftası olarak kutlayacaklarını ve bu süreçte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Özel, "Erdoğan’ın teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında yaptığı açıklamalar, kutuplaşmayı artırma çabası olarak değerlendirilebilir. O kılıç, dostlara güven verir, düşmanlara korku salar. Erdoğan, bu geleneksel merasimleri politik bir araç olarak kullanmayı tercih ediyor, bu da eski Türkiye’yi geri getirme çabası olarak görülüyor" dedi.

Son olarak, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını belirten Özel, bu konunun yakından takip edileceğini ve adalet yerini bulana kadar Narin Güran’ın ailesinin yanında olacaklarını ifade etti. Feodal ilişkilerin ve hukukun önüne geçilmesinin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA