GÜNDEM

Özgür Özel: Cumhurbaşkanını Makam Saygısızlık Yapmadan Karşıladık

Özgür Özel, lider yardımcısı olduğu CHP'nin (Cumhuriyet Halk Partisi) tutumunu açıklıyor.

Abone Ol

1 Ekim tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'na girerken, CHP grubu kalkarak onu karşılamıştı. Özel, bu eylemin "makama saygısızlık" içermediğini, aksine Anayasa'ya göre Meclis'i açmakla görevli olan Cumhurbaşkanı'na gereken saygının gösterildiğini belirtti. 

Özel, daha önceden de benzer açıklamalarda bulunduğunu ve partisinin diğer üyelerinin de aynı düşüncede olduğunu vurguladı. Bundan sonra da CHP grubunun aynı tutumu sergileyeceğini ifade etti. 

Özel'in açıklamasına göre, CHP grubu Cumhurbaşkanı'nı karşılarken makama duyulan saygıyı göz ardı etmemiş, aksine Erdoğan'ın anayasal görevini yerine getirmesi için Meclis'i açmak üzere gelmesi sebebiyle ayağa kalkmıştır. Özel, bu davranışın olağan ve beklenen bir tutum olduğunu savunmaktadır. 

CHP'nin Tutumu

CHP, Cumhurbaşkanı'na yönelik tutumunda makamına duyulan saygıyı ön planda tutmaktadır. Özel'in açıklamalarına göre, CHP grubu Erdoğan'ın Meclis'i açmak üzere geldiğini dikkate alarak, Anayasa'ya göre kendisine verilen yetkiyi kullanması sebebiyle ayağa kalkmıştır. Dolayısıyla CHP, Cumhurbaşkanı'na karşı "makama saygısızlık" içeren bir tavır sergilemediğini iddia etmektedir. 

Özgür Özel'in açıklamalarına göre, CHP grubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılama biçimi, makama duyulan saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir. Özel, CHP'nin daha önce de benzer tutum sergilediğini ve bundan sonra da aynı şekilde davranacaklarını belirtmiştir. CHP, Cumhurbaşkanı'na yönelik tutumunda makamın gerektirdiği saygıyı ön planda tuttuğunu savunmaktadır.