GÜNDEM

Özgür Özel: CHP, Türkiye'nin Bir Numara Partisidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın ikinci gününde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Özel, gelecek yıl Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut 5 yıllık dönemi ortalayacağını belirterek, “Eğer Erdoğan, halk açlık, sefalet, işsizlik ve mutsuzluk içindeyken 2,5 yıl daha görevde kalırsa, bir daha aday olamaz. Ancak 2,5 yıl geçirmeden 'Ben kendime güveniyorum, aday olurum' derse, biz Meclis’te bu tarihe kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya ve bu yönetimi sona erdirmeye hazırız. CHP, Türkiye'nin bir numaralı partisidir” dedi.

Özgür Özel, konuşmasında seçimlerin her geçen gün daha yakın olduğunu vurguladı. “31 Mart seçimlerinde CHP’nin birinci parti olması, iktidar olmanın hakkımız olduğunu gösterdi. Emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar, atanamayan öğretmenler ve toplumun diğer kesimleri erken seçim talep ediyor. Bu durumun doğal olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘SÖZLERİ TUTMADI’

31 Mart seçimlerinde seçmenlerin iktidara ‘sarı kart’ gösterdiğini ifade eden Özel, “Biz o gece seçim sonuçlarını kullanarak erken seçim çağrısında bulunmadık. Ancak ülkenin sorunlarının çözülmesini talep ettik. Seçmenimize 'Bu ülkenin sorunlarına çözüm bulunmazsa, bu millet kırmızı kartı gösterir' dedik. O günden bu yana AK Parti verdiği sözleri tutmadı ve umutları boşa çıkardı” diye konuştu.

‘ERKEN SEÇİM YOKSA ADAY OLAMAZ’

Özgür Özel, erken seçim olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olamayacağını belirtti. “Anayasaya göre Erdoğan bir kez daha aday olamazdı, ancak Yüksek Seçim Kurulu bunu ikinci adaylık olarak kabul etti. Dolayısıyla, erken seçim olmazsa Erdoğan bir kez daha aday olamaz. Eğer erken seçim yapılırsa, anayasaya göre son kez aday olabilir. Ancak, seçimlere kısa süre kala değil, bu durumu bugünden çözmeliyiz” dedi.

‘KARARI BUGÜNDEN ALALIM’

Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Bu milletin 5 yıl daha dayanacak gücü kalmadığı gibi, bizim de 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet, CHP’nin iktidar olmasını bekliyor. Gelecek yıl Kasım ayında Erdoğan’ın 5 yıllık döneminin ortası olacak. Eğer Erdoğan, millet açlık ve sefalet içinde iken 2,5 yıl daha görevde kalırsa, bir daha aday olamaz. Ancak, eğer kendine güveniyorsa ve ‘çıkıp aday olurum’ derse, biz Meclis’te bu tarihe kadar seçimleri yenilemeye ve bu yönetimi sona erdirmeye hazırız. Kararınızı bugünden verin ya da 8 ay sonra verin. CHP, seçimlere girmeye ve bu millete yönetimi sunmaya hazırdır. CHP, Türkiye’nin bir numaralı partisidir ve bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin insafına bırakmayı düşünmemektedir” ifadeleri kullanıldı.