Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Özel, milletvekilliği seçimlerinde uygulanacak olan 3 dönem kuralının iki seçim öncesine çekildiğini ve genel başkan dahil herkesin ön seçime gireceğini duyurdu. “Bu tüzük ne benimdir ne Kemal Bey'indir. Bu tüzük, kapsayıcılığı açısından tamamen bu örgütün tüzüğüdür” şeklinde konuştu.

CHP'nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı, Ankara’daki ATO Congresium Salonu’nda başladı. Salona yalnızca parti delegeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri alındı. Eski genel başkanlardan Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin de kurultaya katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, divan başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in divan başkanlığına seçilmesinin ardından, "Değişim", "Türkiye İttifakı", "Cam tavan kırıldı" ve "Yeni başlıyoruz" temalı videolar gösterildi.

Özgür Özel, kurultayın açılış konuşmasında, 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrası başlattıkları değişim sürecini anlattı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası partinin bazı kesimler tarafından olumsuz değerlendirildiğini belirten Özel, bu durumu “Partimizin başarısızlığını fırsat bilenler, kendi kariyer hesaplarını bu başarısızlık üzerinden yapmaya çalıştılar” sözleriyle eleştirdi. “CHP'li oluvermişler” diyerek, partiyi eleştirenlerin ve sosyal medya üzerinden olumsuz yorum yapanların artık dikkate alınmadığını vurguladı.

Özel, yerel seçimlerde elde ettikleri başarının ardından Türkiye ittifakını kazanarak 47 yıl sonra ilk sırayı elde ettiklerini belirtti. Başarıları için tüm parti üyelerine teşekkür eden Özel, aday gösterilmeyenler ve partiyi terk edenlerin, partinin başarısını engellemeye çalışanların artık partilerinde yer almayacaklarını ifade etti. “Partiyi 100'üncü yılında, Cumhuriyetin 2'nci yılında yapılacak ilk seçimlerde bütün demokratları ve diğer kesimleri kucaklayarak zafere taşırken, kişisel hırsları nedeniyle partimize karşı aday olanlar artık görev alamayacak” dedi.

Özgür Özel, normalleşme sürecinde iktidarın ve muhalefetin yer aldığı bir ortamda karşılaşılan aksaklıkları da dile getirdi. “Yaptığımız görüşmeler, AK Parti ile ittifak görüşmesi değil; milletin sorunlarını ifade etme ve çözüm önerileri sunma sürecidir” dedi. Tüzük değişikliği ile ilgili olarak, tüzük komisyonunun çalışmaları sonucunda değişikliklerin oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi. “Bu tüzük, ne beni güçlendirir ne de zayıflatır. Tüzüğün geçmesi örgüte kazandırır” ifadelerini kullandı.

Özel, milletvekilliği için getirilen dönem sınırının 2 seçim öncesine çekilmesini ve genel başkan dahil herkesin ön seçime girmesini değerlendirdi. “Genel başkan dahil, hepimiz ön seçime gireceğiz ve örgütten onay alacağız” dedi. Kadın ve gençlik kotasının artırılmasını öngören maddelerin de geçmesini istedi.

Ekrem İmamoğlu'nun yargı süreci ve İstanbul'daki kayyım uygulamalarına karşı durduklarını belirten Özel, “İmamoğlu'nun tutumu partimizin tutumudur. İstanbul'un gözdesini kimseye emanet etmeyiz” şeklinde konuştu. Ayrıca, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya da değinerek, partinin Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA