Özlem Polat, "Hiçbirimizin can güvenliği yok" dedi ve kardeşine saldıran Serkan Y.'nin an önce yakalanmasını ve adaletin yerini bulmasını istedi.  Polat, "Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun, hepimiz rahat edelim" ifadelerini kullandı. 

Özge Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan, 1'i kız, 2 çocuk annesi bir kadındır.  Dün sabah saat 06.30 sıralarında, işe gitmek için evden çıkarken eski eşi Serkan Y. tarafından sokakta tabancayla saldırıya uğradı. Serkan Y., Özge'ye art arda ateş edip kaçtı.  Özge Polat, ensesinden ve karnından yaralandı ve kanlar içinde yerde kaldı. 

Özgem Polat, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekiplerince Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  Özge'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Bakan Tunç: "YouTuber Olmuş Gazeteciler, Önce Geçmişinize Bakın" Bakan Tunç: "YouTuber Olmuş Gazeteciler, Önce Geçmişinize Bakın"

Ablası Özlem Polat'ın ifadelerine göre, Özge ve eski eşi Serkan Y. 1,5 yıl önce boşanmışlar.  Ancak Serkan Y.'nin Özge'ye yönelik şiddet ve tehditleri devam ediyormuş. Özlem Polat, "Hiçbirimizin can güvenliği yok" diyerek, benzer saldırıların tekrar yaşanmaması için Serkan Y.'nin an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını talep etti. 

Bu olayın, kadına yönelik şiddetin ne denli ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği açık. Kadınların can güvenliğinin tehdit altında olması kabul edilemez. Yetkililerin, benzer saldırıların önüne geçmek için acil önlemler alması ve failin an önce adalet önüne çıkarılması gerekiyor.

Kaynak: DHA