GÜNDEM

Özge Polat: "Erkek Evlatlarımızı Bilinçli Yetiştirelim"

İzmir Çiğli`de, eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahla yaralanan Özge Polat, bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra servisteki odasına alındı.

Abone Ol

Polat, baş parmağını havaya kaldırarak durumunun iyi olduğunu belirtti ve kadınlara yönelik önemli bir mesaj verdi: "Erkek evlatlarımızı bilinçli yetiştirelim. Her anne bu görevi üstlenirse, belki de 5-10 yıl sonra bambaşka yerlere gidebiliriz. Kadın insandır. O erkek evlatları bizler doğurup, yetiştiriyoruz."

Olay, 7 Ekim sabahı meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan Özge Polat, işe gitmek üzere evden çıkarken, boşandığı eşi Serkan Yıldız ile karşılaştı. Yıldız, yanında getirdiği tabancayla Polat’a ateş açtı ve ardından kaçtı. Polat, karnından ve başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Serkan Yıldız, daha önce Özge Polat’a karşı şiddet uygulamış ve çocuğunu alıkoyma suçlamasıyla tutuklanmıştı. Serbest kaldıktan sonra Polat ve ailesini tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.

Olayın ardından Yıldız’ın cesedi, bir su deposunda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin Yıldız’a ait olduğu belirlendi.

Özge Polat, yaşadığı dehşet dolu anları anlatarak, "Olay günü sabah işe gitmek için hazırlanmıştım. Evden çıkarken yanımda telefonum vardı. Bir anda yanımdan karnıma silahı dayadı. Bağırmama fırsat vermeden ateş etti. Yere yığıldım ve başıma da kurşun isabet etti. Çok kötü bir karın ağrısıyla yere düştüm" dedi.

Polat, yaşadığı bu olaydan sonra hayata yeniden tutunduğunu ve ailesiyle birlikte olabilmek için şans elde ettiğini ifade etti. Kendisi gibi benzer deneyimler yaşayan kadınlara da cesaretle seslenerek, "Hiçbir şekilde korkmayalım. Erkek evlatlarımızı bilinçli yetiştirelim. Onların hayatlarına girecek eşlerin, onların malı olmadığını anlatmalıyız" diye vurguladı.

Özge Polat, kadınların güçlerine dikkat çekerek, "Biz kadınlar o kadar güçlü varlıklarız ki, gerçekten ana bambaşka bir şey" ifadesini kullandı.