GÜNDEM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine destek sağlamak amacıyla çeşitli projeler başlattı.

Abone Ol

Bu kapsamda, ilkokul öğrencilerinin günlük beslenmelerini karşılamakta ve ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine kırtasiye malzemesi desteği sunmaktadır. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir’de ihtiyaç sahibi olup, gıda konusunda sıkıntı yaşayan ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanındayız, kapılarındayız. Onlara çok yakınız” şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Akın, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte, düşük gelirli aileler için çeşitli destek projelerini başlattıklarını duyurdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede, öğrencilerin evlerine kırtasiye malzemeleri ve beslenme desteği sağlanıyor. Aileler, “444 40 10” numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak veya Yakın Çözüm Merkezleri’ne kayıt yaptırarak bu destekleri talep edebiliyor. Talepler, sosyal inceleme kapsamında uzman sosyologlar tarafından değerlendiriliyor ve kırtasiye ile beslenme yardımları yapılıyor.

7 Günlük Beslenme Paketleri Evlerde

Öğrencilerin günlük beslenmeleri, diyetisyen kontrolünde hazırlanan haftalık beslenme paketleri ile evlerine ulaştırılıyor. İlkokul 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan öğrenciler için protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre hazırlanmış beslenme çantaları sunuluyor. Haftalık olarak paketlenen beslenme ürünleri, öğrencilerin evlerine gönderilerek dengeli ve sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanıyor.

Öğrenciler Büyükşehir Desteğiyle Hazır

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, beslenme desteğinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan kırtasiye paketlerini de dağıtıyor. Bu paketler, boya kalemlerinden defterlere kadar temel kırtasiye malzemelerini içeriyor ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına teslim ediliyor. Aileler, çocuklarının eğitiminde önemli iki ihtiyaç kalemi olan beslenme ve kırtasiye desteklerinin sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, Başkan Ahmet Akın’a teşekkür etti.

Başkan Akın’dan Destek Vurgusu

Başkan Ahmet Akın, Balıkesir’deki öğrencilerin gıda ve kırtasiye malzemesi konusunda herhangi bir eksiklik yaşamamaları için çeşitli projeler ürettiklerini ifade etti. Akın, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimize evlerine beslenme çantası bırakıyoruz. Neden evlerine? Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmesin. Evlatlarımız ilkokul 1’e başlarken eksiklik hissetmemeleri için bu desteği sağlıyoruz. Balıkesir’de ihtiyaç sahibi olan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanındayız, kapılarındayız. Onlara çok yakınız” dedi.