Kaza, Atatürk Baraj Gölü yolunda sabaha karşı meydana gelmiştir. Sürücü Sadık Ergen (28) yönetimindeki otomobil, sürüsünün kontrolünden çıkıp takla atarak şarampole devrilmiştir. 

Ters dönen otomobil, sabah saatlerinde fark edilmiş ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmiştir.  Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, sürücü Sadık Ergen ile yanındaki arkadaşı Hacı Yusuf İlgar'ın (26) hayatını kaybettiğini tespit etmiştir.  İki arkadaşın cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Kahta Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştır. 

Kaza ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Yetkililer, kazanın nedeni ve olayın ayrıntıları hakkında detaylı bir inceleme yürütüyorlar. Trafik kazalarının önlenmesi için alınacak önlemler ve sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Sivrihisar'ın Kurtuluşunun 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı Sivrihisar'ın Kurtuluşunun 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Trafik kazaları, ülkemizde her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Bu tip kazaların önlenmesi için sürücülerin güvenli sürüş eğitimi almaları, araçların düzenli bakımlarının yapılması ve yol altyapısının iyileştirilmesi gibi çok yönlü önlemlerin alınması gerekiyor. Yetkililerin kaza analizleri ve kazaların önlenmesine yönelik çalışmaları, toplum genelinde farkındalık yaratarak can kayıplarının azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

Kaynak: DHA