Kentte yaklaşık 2 yıl önce açılan kız futbol okulunda, farklı yaş gruplarından 20 kız öğrenci eğitim alıyor. Son dönemlerde kadınların futbola olan ilgisi artarken, kız çocuğunun sahibi ebeveynlerinin çocuklarını bu spora yönlendirmeye başladı. Osmaniye'deki Kız Futbol Okulu, 20. öğrencisiyle geleceğin kız futbolcularını yetiştirmeyi hedefliyor. Futbol Antrenörü Taha Ekiz, “Kız çocuklarının futbol oynamaz” algısının kırıldığını ve ailelerin de artık kız çocuk futbollarını yönlendirmeye gittiğini belirtti. Ekiz, "Kızlarımız futbolu çok iyi oynuyorlar ve içlerinde erkeklerden daha yetenekli oyuncular var" dedi. Antrenör Ekiz, kız çocuğunun sahibi aileleri futbol okullarına davet ederek, burada hem spor yapmanın hem de eğlenmenin mümkün olduğunu vurguladı. Cumartesi günleri müsabaka müsabakası, Pazar günleri ise çift kale maçlarının düzenlendiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz'dan Bugüne FETÖ'ye Yönelik 178 Bin 406 Operasyon Gerçekleştirildi Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz'dan Bugüne FETÖ'ye Yönelik 178 Bin 406 Operasyon Gerçekleştirildi

Futbol Oynamak İsteyen Kız onlarına Babasından Destekİki kız çocuğunun babası eski profesyonel futbolcu Bekir Korkmaz, 5. sınıfa giden kızının futbola olan ilgisini fark ettiğinde hemen onu futbol okuluna yazdırdığını söyledi. Korkmaz, “Futbolun fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Burada Taha hocamızla büyük bir gelişmeyi başardık” ifadesinden yararlandı. Korkmaz, kızının yetenekli olduğunu ve onu desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: DHA