GÜNDEM

Osmaniye, Ankara'da Tanıtım Günleri ile Sergilenecek

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği (OSTADER), 19-22 Eylül tarihlerinde Ankara'da, Atatürk Kültür Merkezi'nde büyük bir tanıtım etkinliği düzenleyecek.

Abone Ol

Dernek Başkanı Bahri Çolpan, etkinliğin lansmanının Ankara Kızılay Meydanı’nda yapılacağını belirtti. Osmaniye’nin plakası olan 80 sayısını temel alarak Ankaralılara 80 bin paket 50 gramlık Osmaniye fıstığı ve 8 bin adet Osmaniye bayram kömbesi hediye edilecek.

Başkan Çolpan, "Osmaniye’mizin ünlü yöresel ürünleri; Osmaniye fıstığı, etli kömbe, Kadirli usulü sucuk ekmek, Zorkun tava, kısır, halka tatlı, şalgam, bici bici, Osmaniye fıstıklı kebap, Osmaniye fıstıklı çiğ köfte, Osmaniye simidi, Kadirli turp ve sarma içi gibi organik yiyeceklerimizi Ankaralılarla buluşturacağız. Ankaralılar, bu yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla satın alabilecekler. Amacımız sadece tanıtım olduğu için tüm satışlar maliyetine yapılacaktır" dedi.

Çolpan ayrıca, tanıtım günleri kapsamında birçok etkinlik düzenleneceğini açıkladı. "Etli kömbeyi hızlı yeme yarışması yapacağız ve kazanana yarım altın vereceğiz. Osmaniye fıstığı ve bayram kömbesi ikramları etkinlik alanında devam edecek. Osmaniye'nin yerel sanatçıları ve aşıklarının performans sergileyeceği Osmaniye geceleri de düzenleyeceğiz. Etkinliğimize katılan herkes bolca eğlenme fırsatı bulacak" şeklinde konuştu.

Çolpan, organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve ilçe belediye başkanlarına teşekkürlerini sundu.