SPOR

Osimhen: İdollerim Drogba, Eto'o ve Lewandowski

İstanbul'a transfer görüşmeleri için gelen Napoli'nin Nijeryalı forveti Victor Osimhen, geçen yıl DHA'ya verdiği özel röportajda kariyeri ve kişisel yaşamı hakkında önemli bilgiler paylaşmıştı.

Abone Ol

Çocuk yaşta annesini kaybeden ve ekonomik sıkıntılar içinde büyüyen Osimhen, yaşadığı zorluklara rağmen dünyanın önde gelen santrforlarından biri olma yolunda nasıl bir gelişim gösterdiğini açıkladı.

Çocukluk Zorlukları ve Başarı

Osimhen, annesinin kaybını ve zorlu çocukluk yıllarını derin bir şekilde hissettiğini belirterek, "Çocuk yaşta zor bir hayatım oldu ve büyük kısıtlamalar içinde büyüdüm. Bu zorluklar beni bugün olduğum kişi yaptı. Şu anda futbolun hem kendi adıma hem de ailem adına onur ve şan kazandırmış olmasından mutluyum. Gelecek nesillere ilham ve motivasyon kaynağı olabilmek beni çok memnun ediyor" dedi.

Premier Lig Hedefi

Geçen yıl Premier Lig'deki hedeflerinden bahseden Osimhen, "Premier Lig birçok kişi için en üst seviyede bir lig olarak kabul ediliyor. Şu anda İtalya Ligi'nde oynuyorum ve bu lig de zorlu ve güzel bir lig. Gelecekte Premier Lig'de oynayabilmek için sıkı çalışıyorum" şeklinde konuşmuştu.

İdoller ve Futbol Yolu

Osimhen, futbol kariyerinde etkilendiği isimler hakkında da konuştu. Didier Drogba, Samuel Eto'o ve Robert Lewandowski'yi idol olarak gördüğünü belirten Osimhen, "Drogba'yı izleyerek büyüdüm ve onun stilini taklit etmeye çalıştım. Eto'o ve Lewandowski'den de büyük ölçüde etkilendim" dedi.

Napoli'de Başarı ve Hayranlık

Osimhen, Napoli'de büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu ve kulübün bazı pastanelerinde heykelciklerinin bulunduğunu vurguladı. "Napoli'de, Maradona'nın heykelciklerinin yanında kendi heykelciklerimi görmek beni çok mutlu ediyor. Bu, yaptıklarımın takdir edilmesinin bir göstergesi ve bu beni daha da motive ediyor" şeklinde konuştu.

Deprem Yardımları ve Sosyal Sorumluluk

Türkiye'deki depremler sonrası yardımda bulunan futbolculardan biri olan Osimhen, "Kahramanmaraş'taki depremler sonrası, takım arkadaşlarım Bartosz Bereszynski ve Khvicha Kvaratskhelia gibi formalarımızı satışa çıkardık. Eljif Elmas bu kampanyayı organize etti. İnsanlığa destek vermek benim için önemli ve bunu yapmak büyük bir duygu" dedi. Ayrıca, depremler sonucu hayatını kaybeden Ganalı futbolcu Christian Atsu'yu da anarak, "Atsu'nun kaybı futbol dünyası için büyük bir üzüntü. Başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.