Başlangıçta tarım arazisinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana yayılmış ancak 3 saatlik müdahale sonucunda saat 16:00 civarında kontrol altına alınabilmiştir. 

Alanya Belediyesi'nin Çocuklar için Yürüttüğü Çalışmalar Alanya Belediyesi'nin Çocuklar için Yürüttüğü Çalışmalar

Yangının çıkış sebebi, tarım alanındaki bir aktiflikten kaynaklanmış görünmektedir. Mahalle sakinlerinin hemen 112'yi araması üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelen ekipler, havadan ve karadan yoğun bir müdahale gerçekleştirmişlerdir.

Müdahale ekiplerinde; 4 uçak, 1 helikopter, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi yer almıştır.  Bu güçlü ekipman ve insan kaynağı sayesinde, alevler kısa sürede kontrol altına alınabilmiştir.

Şu an bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının tamamen söndürülmesi ve bölgenin güvenli hale getirilmesi için bu çalışmaların sürdürülmesi önem arz etmektedir. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının tekrar alevlenmemesi için gerekli tüm önlemleri almaktadır.

İzmir'in Dikili ilçesinde çıkan orman yangını, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün etkin ve hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alınmıştır. Tarım arazisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçramış ancak 3 saatlik yoğun çalışma sonucunda söndürülebilmiştir. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yetkili kurumlar yangının tekrar alevlenmemesi için gerekli önlemleri almaktadır.

Kaynak: DHA