GÜNDEM

Orman Köylülerine Yüzde 50 Hibe Desteği ile Traktör ve Motorlu Testereler Teslim Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 8 milyon dolarlık İklime Dirençli Orman Projesi kapsamında, orman köylülerine yüzde 50 hibe desteği ile sağlanan traktör ve motorlu testereler teslim edildi.

Abone Ol

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü Bahçe Şefliğinde düzenlenen açılış ve dağıtım törenine Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, protokol üyeleri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Törende, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bahçe Orman İşletme Şefliği idare binasının güçlendirme ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete açıldığı duyuruldu. Ayrıca, yeni yapılan Bahçe Yangın İlk Müdahale binası da törenle hizmete girdi.

İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) çerçevesinde, 11 köydeki 28 aileye yüzde 50 hibeli traktör, tambur ve motorlu testere desteği sağlandı. Destek kapsamında ayrıca tomruk çekme vinci, sera, güneş enerjisi sistemi ve süt sığırcılığı gibi çeşitli ekipmanlar da teslim edildi.

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, deprem sırasında Orman Genel Müdürlüğü personelinin gösterdiği fedakârlığı takdir ederek, bu tür hibelerin kırsalda yaşayan vatandaşları güçlendireceğini belirtti. Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli ise ORKÖY desteklerinin köylerin kalkınmasındaki önemine dikkat çekerek, İklime Dirençli Ormancılık Projesi kapsamında desteklerin artarak 3 yıl daha devam edeceğini söyledi.