Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen bu önemli etkinliğin açılışına eski Başbakan Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve diğer il protokolü katıldı.

Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Sporcular, Erzincan’ın Çakırman mevkiindeki yamaç paraşütü uçuş alanından 800 metre yüksekten uçarak şampiyonada yer aldı. Şehir merkezinin 10 kilometre uzağında bulunan ve 2 bin 200 rakımlı Çakırman Tepesi'nden atlayan sporcular, gökyüzünde etkileyici bir gösteri sundu. Şampiyonada, Türkiye'nin yanı sıra yaklaşık 10 farklı ülkeden 120 sporcu, 10'u kadın olmak üzere, yarışıyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı ve Yarışma Direktörü Abdullah Kahraman, “Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı Erzincan'da gerçekleştiriyoruz. 03-08 Eylül tarihleri arasında yapılan antrenmanların ardından bugün resmi yarışma gününe başladık. Yaklaşık 120 pilotumuz var, bunlardan 10’u kadın sporcu. Yarışma sonunda Türkiye Milli Takımı’nı seçeceğiz. Ayrıca, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden sporcular da aramızda. Yarışma 8 Eylül’de sona erecek ve 5 gün sürecek. Bu süreç sonunda Türkiye Milli Takımı’nı belirleyeceğiz” dedi.

Erzincan’dan yarışmaya katılan yamaç paraşütü sporcusu Abdulkadir Eren, “Erzincan’da Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması yapılıyor ve biz de beş arkadaşımızla burada Erzincan’ı temsil edeceğiz. Yerel pilotlar olarak, bölgeyi iyi biliyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yaparak şehrimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tayvan’dan katılan yamaç paraşütü sporcusu Tıng Huı Tzu ise, “Dört yıldır bu sporla ilgileniyorum ve yarışmayı web sitesinden gördüm. Erzincan’daki ilk yarışmam. Türkiye’de uçmak benim için büyük bir hayaldi ve burada bunu gerçekleştiriyorum. Türk dağları ve coğrafyası çok güzel. Ayrıca Türk yemekleri ve kültürünü deneyimlemek istiyorum” dedi.

Kadın sporcu Emine İnan ise Erzincan’ın doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirterek, “Altı yıldır bu sporun içindeyim ve federasyonun düzenlediği tüm yarışmalara katılıyorum. Erzincan’da ilk kez uçtum ve antrenman gününde çok güzel bir deneyim yaşadım. Yarışmanın ilk gününde Erzincan’ın doğasına hayran kaldım” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA