Beyin kanaması nedeniyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayıyla hastanın iki böbreği, karaciğeri ve iki korneası, organ nakli bekleyen dört hastaya gönderildi.

Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Sorumlusu anestezi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz, "Hastanın beyin ölümü gerçekleştiğinde organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştük. Aile bu kararı olumlu karşıladı. Bu sayede hastamızın karaciğer ve böbrekleri nakil için hazır hale geldi. Operasyonun ardından organlar Gaziantep ve Adana illerine gönderilerek, uzun yıllardır bu organları bekleyen hastalara nakledilecek," şeklinde bilgi verdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nden Doç. Dr. Yücel Yüksel ise, "Bu acı haberi vermek ve organ bağışını kabul etmek, bu sürecin önemli bir parçası. Karaciğer ve iki böbreği aldık. Böbreklerden biri Adana’da, karaciğer ve diğer böbrek ise Gaziantep’te nakil edilecek," açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA