TOKAT HABER

Ordu Ve Tokat’ın Buluşma Noktası Olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle inşa edilen Akkuş Argan Yayla Göleti, turizme açılıyor.

Abone Ol

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, kuraklığa karşı önlem almak ve tarım ile hayvancılık faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan Akkuş Argan Yayla Göleti turizme açılıyor. Tokat’a olan yakınlığıyla, gölet, Ordu ve Tokat arasında bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor.

Başkan Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, son 5,5 yılda kırsal mahalleler başta olmak üzere, ilçe merkezlerinde içme suyu, hayvancılık, tarım ve turizm amaçlı göletler inşa edildi. Kar ve yağmur suları, doğal yapıyı bozmadan bu göletlerde toplanıyor.

Argan Yayla Göleti, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen düzenlemelerle turizme kazandırılacak. Yapılan çalışmalar arasında mevcut terasın yenilenmesi, yürüyüş yollarının yapılması ve kent mobilyalarının yerleştirilmesi bulunuyor. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında, Argan Yayla Göleti, Ordu ve Tokat’ın yeni buluşma noktası haline gelecek.