Etkinliğin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına, Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya katıldılar.

Oral-B Challenge İstanbul, uluslararası triatlon etkinlikleri arasında önemli bir yere sahip ve dördüncü kez Beykoz’da yapılacak. Yarış, Oral-B’nin ana sponsorluğunda, Challenge Family ve Türkiye Triatlon Federasyonu’nun iş birliğiyle, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenecek. 2025 yılında Asya Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılması planlanıyor, bu yarış bu yıl son kez düzenleniyor.

Bu yılki triatlon, Elit Olimpik Mesafe, Paratriatlon, Yaş Grupları Sprinti ve Standart Mesafeler gibi çeşitli kategorilerde gerçekleştirilecek. Yarış, 2.3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu etabından oluşacak. Yüzme etabı Kanlıca ve Küçüksu arasında, koşu etabı ise Küçüksu ve Çubuklu arasında yapılacak. Bisiklet etabı sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine kapatılacak. Yarışın ardından, her yaş kategorisinde ilk üçe giren sporcular, Slovakya’daki Challenge’ın orta mesafe şampiyonasına katılma hakkı kazanacak.

Tankut Turnaoğlu: Sporun Dönüştürücü Gücüne İnancımız Sürüyor

1 Eylül’deki etkinlik hakkında bilgi veren Tankut Turnaoğlu, Procter & Gamble’ın toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı öncelikli hedeflerinden biri olarak gördüğünü belirtti. "Sporun iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Procter & Gamble olarak olimpiyatların resmi sponsoruyuz ve sporcuların destekçisi olmaya devam ediyoruz," dedi. Turnaoğlu, Oral-B markasının triatlon ile olan bağlantısına da değinerek, triatlonun sporcuların sınırlarını keşfetmelerine yardımcı olduğunu ve Oral-B'nin ağız sağlığını destekleyerek bu süreçte sporculara katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi

Bayram Yalçınkaya: Challenge İstanbul Rakipsiz

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Challenge İstanbul’un kıtalararası triatlon olarak benzersiz bir konumda olduğunu belirtti. "Challenge İstanbul, dünyanın ilk ve tek kıtalararası triatlon organizasyonu olarak dikkat çekiyor. 2025 yılında Asya ve Avrupa Triatlon Şampiyonası tarihte ilk kez aynı anda ve tek parkurda yapılacak," diye konuştu. Yalçınkaya, Oral-B ile olan iş birliğinin önemini de vurgulayarak, bu ortaklığın ülke sporunun gelişimine katkıda bulunacağını söyledi.

Başvurular 23 Ağustos’a Kadar Açık

Yarışmaya, yerli ve yabancı toplamda 800’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Başvurular, federasyonun web sitesi üzerinden 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 23:59’a kadar yapılabilecek.

Kaynak: DHA