Olayın ardından polis merkezine teslim olan saldırgan Bayram K. (43), ifadesinde "Beni öldüreceğini düşündüm, bu yüzden ateş açtım" dedi.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Derepazarı ilçesi Tersane Mahallesi'nde gerçekleşti. Şaban Kap ile Bayram K. arasında önceki gün çalıştıkları fabrikanın yemekhanesinde çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Bayram K., tartışmanın ardından Kap’a yumruk atarak darp etti. Bir gün sonra, Şaban Kap otomobiliyle evinden çıktığı sırada yolda karşılaştığı Bayram K. ile görüşmek istedi. Bu sırada Bayram K., Şaban Kap’a silahlı saldırıda bulundu. Şaban Kap, aldığı kurşunlarla kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulans, Kap’ı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Kap kurtarılamadı.

Saldırgan Bayram K., cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim oldu. İlk ifadesinde, “Önceki gün aramızda bir tartışma yaşandı. Yolda aracını gördüğümde beni öldüreceğini düşündüm ve bu yüzden ateş ettim” şeklinde beyanda bulundu.

Şaban Kap için Derepazarı Belediyesi önünde düzenlenen cenaze törenine, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Derepazarı Kaymakamı Samet Yükselecek, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, MHP teşkilatları, Kap’ın ailesi ve birçok vatandaş katıldı. Cenaze namazı öğle vaktinde kılındıktan sonra, Şaban Kap’ın naaşı Uzunkaya köyündeki aile kabristanlığına defnedildi. Törende katılımcılar, Kap'ın ailesine taziye dileklerinde bulundu.

Kaynak: DHA