GÜNDEM

Öldürülen Ali Demirtaş'ın Oğlu: Babamı Gizli Numaradan Arayıp, Üzerine Yıkmaya Çalışıyorlar

Samsun Çarşamba`da bir araziden kaynaklanan husumet nedeniyle öldürülen Ali Demirtaş'ın (68) oğlu Davut Demirtaş (43), babasının olay öncesinde gizli numaradan arandığını ve olayın bu aramalarla bağlantılı olduğunu belirtti.

Abone Ol

Davut Demirtaş, "Babam, 'Fındığını topluyorlar' şeklinde bir bilgi aldıktan sonra jandarmayla birlikte araziye gitmiş. İlk aramada Engin Taşdelen'i yakalamışlar, ikincisinde kimseyi bulamamışlar. Olayın olduğu gün tekrar gizli numaradan aranmış. Babam eve '5 dakikaya geliyorum' diyerek gitmiş ve güvenlik kameralarında babamdan 2 dakika sonra Aziz’in de peşinden gittiği görülüyor" dedi.

Olay, 7 Ağustos'ta saat 15.30 sıralarında Çarşamba ilçesinin Ağcagüney Mahallesi’nde meydana geldi. Fransa'da yaşayan ve Samsun'a tatile gelen Ali Demirtaş, gizli numaradan bir kişi tarafından arandıktan sonra eşi Emine Demirtaş’a (65) arazisine gideceğini ve kısa süre içinde geri döneceğini bildirdi. Demirtaş'tan haber alamayan eşi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, Ali Demirtaş’ı ölü olarak buldu. Yapılan incelemede Demirtaş'ın av tüfeğiyle 6 el ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Jandarma, Demirtaş’ın ölümüyle ilgili olarak, arazi meselesinden husumetli olduğu belirtilen Engin Taşdelen (35), babası Abdulaziz Taşdelen (65) ve arkadaşları S.H. (43) ile ilgili çalışma başlattı. Şüpheliler, S.H.'nin evinde yakalanarak gözaltına alındı. Engin Taşdelen, ifadesinde, Ali Demirtaş’ın kendi arazilerinden geçerek arazisine gitmek istediğini ve bu nedenle aralarındaki tartışmanın ardından silahını çekerek peş peşe ateş ettiğini öne sürdü.

Abdulaziz Taşdelen, Engin’in Ali Demirtaş’ı vurduğunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ve olayla doğrudan bir ilgisinin bulunmadığını belirtti. Engin Taşdelen’in avukatı, müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini ve bu olayla ilgili somut delil bulunmadığını ifade etti. Davut Demirtaş, ayrıca, arazinin geri alınması için yapılan tekliflerin reddedilmesinin ardından evi kundaklayıp, ardından da kurşunlama olayının yaşandığını iddia etti.

Davut Demirtaş, babasının daha önce iki kez gizli numaradan arandığını, her seferinde arazide bir sorun olduğunu bildiren aramalar aldığını belirtti. Olayın yaşandığı gün de babasının tekrar arandığını ve güvenlik kameralarındaki görüntülere göre Aziz’in de peşinden gitmiş olduğunu ifade etti. Ayrıca, babasının hayırsever bir insan olduğunu ve birçok talebe yardımda bulunduğunu, cami yaptırma planları bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Engin Taşdelen ve azmettirici olduğu öne sürülen Abdulaziz Taşdelen tutuklandı, S.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın detaylarına ilişkin soruşturma devam ediyor.