EĞİTİM

Okullarla İlgili Hasar Tespiti Yoktur

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda, okullarda herhangi bir can kaybının veya hasarın tespit edilmediğini belirtmiştir.

Abone Ol

Bakan Tekin, Trabzon'da gerçekleştirdiği ziyaretler ve toplantılar kapsamında, depremden etkilenen bölgelerdeki okullarda hasar tespitine dair güncel bilgileri paylaşmıştır. Tekin, "Depremden etkilenen başta Malatya ve Elazığ'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese geçmiş olsun diyelim. Sürekli milli eğitim müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür."  diyerek, okullarda can kaybı veya yapısal hasarın tespit edilmediğini ifade etmiştir.

Bakan, ayrıca okulların güvenliği konusunda da tedbirli olmaya devam edeceklerini vurgulamıştır. Tekin, "Yine de tedbirli olmakta fayda var"  diyerek, okullarda ilave önlemlerin alınmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerdeki okulları yakından takip etmekte ve can güvenliği ile yapısal bütünlük konularında gerekli incelemeleri sürdürmektedir. Bakan Tekin'in açıklamaları, şu an için okullarla ilgili herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğini göstermektedir.