2007 yılında bu cinayetten mahkum olan Samast, cezasının bir kısmını çekmesinin ardından 15 Kasım 2023'te şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. 

Serbest kaldıktan sonra, İstanbul savcılığı Samast hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın yardım etme ve bu örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla yeni bir soruşturma başlattı.  17 Kasım'da düzenlenen iddianamede Samast için 5 ila 10 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Bu yeni prosedür, Hrant Dink'in cinayetiyle ilgili olarak yargılanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel de dahil olmak üzere 11 sanığın bulunduğu İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davaya eklendi. 

Hrant Dink'in cinayetinden 2007 yılında mahkum olmasına rağmen, Ogün Samast 2023 yılında cezasının bir kısmını çektikten sonra şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ancak, yetkililer onun silahlı terör örgütünün faaliyetlerine karıştığı iddialarıyla yeni bir soruşturma başlattı. Bu yeni prosedür, Hrant Dink cinayetiyle ilgili ana davaya eklenerek bu çok tartışmalı cinayet üzerine araştırmanın sürdüğünü göstermektedir. 

Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor

Kaynak: DHA