2023-2024 döneminde ÖRAV’ın eğitim programlarına toplam 47 bin 987 öğretmen katıldı.

Vakıftan yapılan açıklamada, eKampüs platformu üzerinden en fazla ilgi gören eğitimlerin başında “Ergenliğin Yılmazlık Becerileri ile Desteklenmesi”, “Sosyal Duygusal ve Bilişsel Becerilerin Desteklenmesi” ve “Aktif Öğrenme Yöntem ve Teknikleri” programlarının yer aldığı belirtildi. Bu eğitimler, öğretmenlerin düşünce ve eleştiri odaklı bir sınıf ortamı yaratmalarını sağlamak amacıyla kapsamlı bir şekilde geliştirilmiştir.

ÖRAV tarafından sunulan bazı eğitimler ise şunlardır:

Eleştirel Düşünme Becerileri Eğitimi: Düşünme kavramının tanımından analiz ve çıkarım yapma becerilerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bu iki günlük eğitim, öğretmenlerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Şimdiye kadar 5 binden fazla öğretmen bu eğitimden faydalandı.

Öğrenen Lider Öğretmen Eğitimi: Bu program, öğretmenlerin entelektüel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek liderlik yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Eğitimde, sınıf yönetimi, olumlu davranışların pekiştirilmesi ve sorunlu davranışların yönetimi gibi konular ele alınıyor.

Okul Toplumunun Psikolojik Sağlamlığı (BİROH) Eğitimi: Psikolojik sağlamlığı okul ve sınıf kültürü haline getirmeyi amaçlayan bu eğitim, kişilerarası ilişkilerden stresle başa çıkma tekniklerine kadar geniş bir konu yelpazesini kapsıyor. Eğitim sonunda, öğretmenlerin psikolojik sağlamlık kavramını sınıfta etkin bir şekilde kullanabilmesi hedefleniyor.

Sosyal Duygusal ve Bilişsel Becerilerin Desteklenmesi: Yaklaşık 15 binden fazla öğretmene ulaşan bu eğitim, sosyal ve duygusal öğrenmenin yanı sıra eleştirel düşünme becerilerini öğretmenlere kazandırmayı amaçlıyor.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Ergenliğin Yılmazlık Becerileri ile Desteklenmesi Eğitimi: Ergenlik dönemi ve bu dönemin özelliklerini ele alan eğitim, ergen davranışlarının sınıf ve ilişkilere etkilerini, bu dönemde nasıl destek olunabileceğini kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Program, 16 binden fazla öğretmene yılmazlık becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlere çevrimiçi eğitim imkanı sunarak, eğitim süreçlerini desteklemeye devam ediyor.

Kaynak: DHA