GÜNDEM

OGM'den 'Yanan Ormanların İmara Açıldığı' İddiasına Yanıt

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Milas ilçesi Güvercinlik Koyu'nda meydana gelen orman yangınlarının ardından bölgedeki arazilerin imara açıldığına dair iddiaları yalanladı.

Abone Ol

OGM, yanan alanların imara açıldığına dair spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

OGM'nin açıklamasında, Güvercinlik Koyu'ndaki 3 otelin arazisinin, orman yangınlarından önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildiği belirtildi. 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edilen Güvercinlik Koyu'ndaki 42 hektarlık ormanlık alan, 1991 yılında Bakanlığa tahsis edilmişti. Ancak, 2007 ve 2021 yıllarında çıkan orman yangınları sonucunda, tahsis alanının yangınlardan etkilenen kısımları iptal edilerek, sadece 27 hektarlık bir alan tahsis edilmeye devam edildi.

Açıklamada, La Blanche, Titanic ve Lujo otellerinin bu tahsis edilen alanlarda inşa edildiği ve 2007'deki yangında 223 hektar orman alanının zarar gördüğü vurgulandı. Lujo Otel için tahsis edilen 8,4 hektarlık alanın yalnızca 2,9 hektarlık kısmının yangından etkilendiği, Titanic ve La Blanche otellerinin bulunduğu alanların ise yangından etkilenmediği belirtildi.

Ayrıca, OGM, Anayasa'nın 169. maddesi gereğince yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırıldığını ve bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşıldığını ifade etti.