Bu zorlu süreçte, eşi ve çocukları organ nakli için gönüllü oldu. Oğlunun böbreğiyle sağlığına kavuşan Yasemin Özgül, “Oğlumun böbreğini vermesi benim için çok gurur verici” ifadelerini kullandı.

Yasemin Özgül, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görmekteydi. Hastalığın ilerlemesiyle birlikte, eşi, kızı ve oğlu organ bağışı için test edilmek üzere Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, 29 yaşındaki oğlu Yüksel Özgül’ün böbreği, annesi için uygun bulundu. Doç. Dr. Halil Erbiş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Yasemin Özgül, oğlunun böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Halil Erbiş, operasyon süreci hakkında bilgi vererek, “Hasta 9 kez gebelik geçirmiş ve 4 çocuğu var. Çoklu gebeliklerde böbreğin reddedilme riski arttığı için özel ilaçlar kullandık. İlk başta kızı böbreğini vermek istemişti ancak sonunda oğlunun böbreği uyumlu bulundu” dedi.

Yasemin Özgül, tedavi süreci ve ameliyat sonrasında yaşadıklarını şöyle özetledi: “Hastanedeki tüm çalışanlar bize büyük ilgi gösterdi. Nefes darlığı ve halsizlik yaşıyordum, böbreklerim çalışmıyordu. Bir yıldır tedavi oluyordum. Oğlumun böbreğini vermesi benim için büyük bir gurur kaynağı.”

Böbreğini annesine veren Yüksel Özgül ise, “Kendimi iyi hissediyorum. Annemin ihtiyacı olan bir ameliyattı ve herhangi bir sorun yaşamadım. Hastanedeki ilgi ve alaka mükemmeldi. Bu süreç benim için de önemliydi” şeklinde konuştu.

Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu

Kaynak: DHA