Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Z. Cemal Kadıoğlu, TCG Sancaktar gemisinde tatbikatı takip etti. 

Tatbikat kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C-130 uçağından MK-25 Dip Eğitim Mayını döküldü. Ardından TCG Alanya gemisi tarafından demirli mayın, ROV (Uzaktan Kumandalı Sualtı Aracı) ile tespit edildi. Daha sonra TCG Anamur Mayın Harbi Dalgıçları tarafından bu mayın patlatılarak imha edildi. 

Sanık Erdal Sözer'in İddialarına Yanıt Sanık Erdal Sözer'in İddialarına Yanıt

Çok sığ su Mayın Karşı Tedbir (MKT) sahasında, dalış ve Hafif Otonom Sualtı Aracı (HOSA) faaliyetleri gerçekleştirildi. Tatbikatın bir diğer bileşeni olan Taktik Pençe Harekatı da icra edildi. 

NUSRET-2024 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetleri'nin mayına karşı mücadele kapasitesini geliştirmeyi ve uluslararası işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Tatbikata, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna, Katar, Pakistan ve Malezya gibi ülkelerden gözlemciler katılıyor. 

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst düzey komutanları tarafından icra edilen faaliyetler, Türkiye'nin bölgesel ve küresel güvenlik ortamına yönelik hazırlıklarını ve kabiliyetlerini sergiledi. NUSRET-2024 Tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetleri'nin mayın harbi alanındaki uzmanlığını ve işbirliği yeteneklerini öne çıkaran önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Kaynak: DHA