GÜNDEM

Niğde’de İlköğretim Haftası Törenle Başladı

Niğde’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı.

Abone Ol

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan İlköğretim Haftası kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma etkinliği gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti.

Kutlamalar Selçuk İlkokulu’nda sürdürüldü. Burada konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, eğitimin önemini vurguladı ve “Öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uygun, yerli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinin önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Eğitim süreci, yalnızca bireysel gelişim için değil, toplumumuzun geleceği için de hayati bir rol oynar. Evlatlarımızın, gelecekte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişeceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise, “İlimizde 388 okulda, 5 bin 586 öğretmenimizle 72 bin 19 öğrenciye eğitim vermekteyiz. 9 Eylül'de başlayan eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatili 11-15 Kasım, sömestir tatili 20-31 Ocak, ikinci dönem ara tatili ise 31 Mart-4 Nisan tarihlerinde yapılacak olup, okullarımız 20 Haziran’da yaz tatiline gireceklerdir” açıklamasında bulundu.

Program, öğrencilerin şiir okumaları ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi. Vali Cahit Çelik, etkinliklerin ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.