Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törende konuşan Niğde Barosu Başkanı Avukat Emin Alper Öztürk, yeni adli yılın başlangıcını, yargı sisteminin ve avukatlık mesleğinin mevcut sorunlarını dile getirmektense, vatandaşların adaletin sağlanacağına olan güvenini pekiştirecek bir hukuk sisteminin oluşturulması heyecanıyla karşıladıklarını belirtti. Öztürk, adaletin sosyal kurumların temel erdemi olduğunu vurgulayarak, "Adalet beklentisine cevap vermek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolar olarak, mesleki sorunlara çözüm ararken insan hakları, hayvan hakları, bağımsız yargı, liyakat, hukukun üstünlüğü, kadın hakları ve demokratik değerler konularında da mücadele verdiklerini ifade eden Öztürk, "Demokrasinin temel unsurlarını koruyarak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uygun hareket edilmesini savunduk" şeklinde konuştu.

Emekli Polis Burdur'da Evinde Ölü Bulundu Emekli Polis Burdur'da Evinde Ölü Bulundu

Avukat Öztürk, hukukun adaletin sağlanmasına yönelik bir toplumsal düzen olduğunu belirterek, adil yargılanma, bağımsız yargı ve etkili savunma hakkının adaletin sağlanması için şart olduğunu vurguladı. "Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden, vatandaşların adalet taleplerine yanıt vermek mümkün değildir" dedi.

Kaynak: DHA