Merkez, acil müdahale gerektiren inme hastalıklarının tedavisinde önemli bir rol oynuyor.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Son olarak, doğum sonrası ani felç belirtileriyle Nevşehir’deki bir özel hastaneye başvuran Ebru T. isimli hasta, yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı teşhisi aldı. Nevşehir 112 acil servisi, hastayı Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi'ne yönlendirdi. Burada gerçekleştirilen anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemleri sonucunda hastanın damarı açılarak sağlığına kavuştu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, hastanede yeni kurulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenen 6 yataklı tam donanımlı merkezde, il ve çevre illerden gelen vakalara müdahale ettiklerini belirtti. Doğan, “Merkezimiz, 7 gün 24 saat esasına göre çalışmakta ve ölüm riski taşıyan hastaları hayatta tutmak için zamanla yarışıyoruz. Son 7 ayda, 40’ı ilimizden, 7’si diğer illerden olmak üzere toplam 47 hastayı tedavi ederek engelli kalmaktan kurtardık” dedi.

İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise, inme hastalığının acil müdahale gerektiren bir durum olduğunu vurguladı. Akçay, “Mesai saatleri dışında da hizmet vermekteyiz. Akut dönemde başvuran hastalara dünya standartlarında tedavi uyguluyoruz. İlk 6 saatte hastaneye başvuranlar için endovasküler tedavi yöntemleriyle damar tıkanıklıkları açılmakta, bu sayede sağlıklarına kavuşturulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Dr. Akçay, inme semptomları olan kişilerin hızlı bir şekilde hastaneye başvurmalarının önemine dikkat çekerek, "Ne kadar erken müdahale, o kadar yüksek tedavi başarısı demektir” dedi.

Kaynak: DHA