GÜNDEM

Narin'in Tutuklu Amcasının 5 Kez Aradığı Kuzeni: Sesi Çok Rahattı, Panik Hali Yoktu

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in (8) tutuklu amcası Salim Güran'ın, 21 Ağustos'ta saat 16.43’ten itibaren Antalya'da tatil yapan kuzeni Mehmet Şerif Güran'ı 5 kez aradığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Mehmet Şerif Güran (44), Salim Güran'ın sesinin çok rahat olduğunu, herhangi bir panik ya da titreme hissetmediğini belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Salim Güran'ın olay günü 16.43 ile 17.59 saatleri arasında toplamda 1 saat 16 dakika boyunca Mehmet Şerif Güran'ı aradığı tespit edildi. Görüşmelerin toplam süresi 352 saniye olarak kaydedildi. Salim Güran'ın son olarak 15.15’te Narin’in ortadan kaybolduğu zaman diliminde Antalya'daki bir cep telefonunu aradığı ve 5 kez görüştüğü belirlendi.

Mehmet Şerif Güran, telefon görüşmelerinde Salim Güran'ın sesinde herhangi bir panik belirtisi ya da endişe hissetmediğini, hatta tatil hakkında sohbet ettiğini söyledi. Güran, "Saat 16.43'te aradığında köydeki pamuk tarlasında sorun yaşadığını söyledi. Fotoğraf gönderip ilaçlama yapıp yapmayacağını sordu. Sesi çok rahattı, titreme ya da tedirginlik hissetmedim" dedi.

Mehmet Şerif Güran, Salim Güran'ın olay günü gönderdiği fotoğrafları emniyete teslim ettiğini, olayın ardından Diyarbakır'a döndüğünü belirtti. Güran, "Böyle bir şeyi yapmasını beklemezdim, ama bunu korumak gibi oluyor. Köyde herkes bu durumdan etkilenmiş durumda. Gerçekleri yargı ortaya çıkaracak" diye konuştu.

Soruşturma birimlerinin, amcanın kuzeniyle irtibata geçerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığı ihtimali üzerinde durduğu bildirildi.