Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in cansız bedenini Eğartutmaz Deresi’ne gömdüğü belirlenen N.B. ve Narin’in annesi, ağabeyi ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklanmıştı. Son olarak, amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.

Soruşturmanın detaylarına göre, Hediye Güran, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilmiş ve burada cumhuriyet savcılığındaki sorgusu tamamlanmıştı. Sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan Güran, şüpheli listesine eklenerek toplam tutuklu sayısını artırdı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda devam eden incelemelerde, Narin Güran’ın boğularak öldüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı raporun ardından, sonuçlar adli makamlara sunulacak.

Siirt’te, Polisten Kaçarken Yakalanan Şüphelinin Üzerinde Uyuşturucu Çıktı Siirt’te, Polisten Kaçarken Yakalanan Şüphelinin Üzerinde Uyuşturucu Çıktı

Öte yandan, Narin Güran’ın kaybolduğu andan itibaren yapılan aramaların geciktirilmesi ve olası delil karartılması konuları da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. Ayrıca, arama çalışmaları sırasında çıkan şüpheli yangının nedenleri de inceleniyor. Yapılan biyolojik incelemelerde Narin’in vücudunda herhangi bir DNA izine rastlanamamıştı.

Kaynak: Bülten