GÜNDEM

Narin'in Kabri Başında Dua Edip, Oyuncak Bırakıyorlar

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın mezarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerin ziyaretine açıldı.

Abone Ol

Ziyaretçiler, Narin'in mezarında dua ederken, oyuncak ve çiçek bırakıyor. Ayrıca, Narin'in kaybolmasından sonra canlı bulunması ya da yerinin bildirilmesi durumunda 2 milyon lira ödül vereceğini açıklayan Erzurumlu iş insanı Ferit Kaya da mezarı ziyaret etti.

Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran’ın defnedildiği Tavşantepe Mahallesi'ndeki mezara, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Elazığ'dan gelen birçok kişi dua ederek, oyuncak ve çiçek bırakıyor. Ayrıca bazı ziyaretçiler, mezara notlar ve okul çantaları da bırakıyor. Ferit Kaya, İstanbul'dan gelerek Narin’in mezarını ziyaret etti ve babası Arif Güran ile görüştü. Kaya, "Bugün Narin kızımızın kabrini ziyaret ettik. Mekanı cennet olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah bunu yapanlar en kısa sürede adalet önüne çıkarılır. Narin'in yerinin sadece toprak altı değil, sınıf olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Şindar Meşe, "Nusaybin'den buraya Narin için geldik. Onun durumu bizi çok üzdü. Ben de bir anneyim ve evlat acısı çok zor. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın" şeklinde konuştu. Bismil ilçesinden gelen Metin Çağlın ise, "Gerçekten çok üzüldük. İnşallah bu olayın bir an önce çözüme kavuşmasını umuyoruz. Allah, Narin'in hakkını bırakmasın. Küçük bir çocuktu" dedi.