GÜNDEM

Narin’i Arama Çalışmaları 3. Gününde: 9 Bin 300 Araç Kontrol Edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için yürütülen arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor.

Abone Ol

Şu ana kadar toplamda 9 bin 300 araç kontrol edildi.

21 Ağustos’ta öğleden sonra meydana gelen olayda, Kur'an kursuna giden Narin Güran’ın evine dönmemesi üzerine ailesi kendi çabalarıyla arama başlattı. Köylülerle yapılan bu ilk aramalar sonucunda herhangi bir bilgiye ulaşılamayınca, Narin’in babası Arif Güran akşam 20.15’te karakola giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Bu ihbarın ardından Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinin arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, jandarmaya ait bir helikopter de havadan destek verdi.

Arama çalışmalarında, kaybolan çocuğun izini bulmak amacıyla geniş çaplı bir inceleme yapılıyor ve tüm ekipler, olası ipuçlarını değerlendirmek için seferber durumda.