Belediye binasında gerçekleştirilen törende, belediye personeli ve yetkililer, Narin’in fotoğrafının bulunduğu alana kırmızı karanfil bırakarak, derin üzüntülerini dile getirdi.

21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran için yapılan anma töreni, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Törene, siyah kıyafetler giyen belediye personeli, duygusal anlar yaşadı. Bazı katılımcılar, gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, törendeki konuşmasına ünlü yazar Aziz Nesin’in dizeleriyle başladı: “Öyle bir ağlasam, Öyle bir ağlasam çocuklar. Size hiç gözyaşı kalmasa. Öyle bir ölsem, Öyle bir ölsem çocuklar. Size hiç ölüm kalmasa.” Başkan Kotan, “Sözün bittiği yer burası. Acımız ve öfkemiz tarifsiz. Narin yaşasaydı, bugün yaşıtları gibi okula gidecekti. Ancak maalesef üzücü haberi aldık,” dedi.

Kotan, “Çocuklar ölürken susulmaz” ifadesini kullanarak, “Susmadık ve asla susmayacağız. Narin’i anmak ve öfkemizi paylaşmak için toplandık. 19 gün süren arayışımızdan sonra umutlarımız boşa çıktı ve acı haberini aldık. Bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz,” şeklinde konuştu. Ayrıca, çocukları korumanın ve toplumsal sorumluluğun önemine vurgu yapan Başkan Kotan, “Bu konuda mücadele eden bizler olmalıyız. Hem siyasetçiler hem de devletin her kademesinde görev yapanlar, bu sorumluluğu üstlenmelidirler,” diye ekledi.

Kaynak: DHA