GÜNDEM

Narin Güran’ın Ön Otopsi Raporu: Ölüm Şekli ve Zamanı Belirlenemedi

Diyarbakır Bağlar `da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra derede çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ön otopsi raporu açıklandı.

Abone Ol

Raporda, cesedin çürümeye başlamış olması nedeniyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği ifade edildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen ön otopsi raporunda, Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu çuvalda, cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği ve toplamda 91 örnek alındığı belirtildi. Çürüme nedeniyle kesin ölüm nedeninin ve zamanının belirlenemediği, bu konudaki çalışmaların Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak detaylı incelemelere bağlı olduğu vurgulandı.

Raporda, cesedin skopi işlemleri, radyoloji ve adli tıp uzmanları tarafından yapılan detaylı incelemelerin ardından, biyolojik bulguların ve örneklerin alındığı kaydedildi. Ayrıca, cesedin sol bacak diz kapağında bir kopma olduğu ve bu kopmanın nedeninin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemelerle belirleneceği ifade edildi. İç organlar ve diğer dokulardan alınan örneklerin patolojik analizlerinin gerekliliği vurgulandı. İlk izlenimlere göre, cesette gözle görülür bir kesici veya delici alet yarası ile ateşli silah yaralanması bulunmadığı ve çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin kesin bir bilgi verilemeyeceği belirtildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi, yapılacak ileri laboratuvar incelemelerine bağlı olacak.