GÜNDEM

Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Şüpheli İfade: Yüksel Güran'ın Savcılıktaki İfadesi

Diyarbakır Bağlar `da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında, tutuklu annesi Yüksel Güran'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Abone Ol

Yüksel Güran, amcası Salim Güran ile ilgili olarak, “Salim ve Nevzat her zaman birlikte gezip, iyi arkadaşlardı. Ailemizle Salim arasında herhangi bir husumet bulunmamaktadır. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Olay Gününe Dair Detaylı Anlatım

Yüksel Güran, ifadesinde olay gününü şu şekilde anlattı: “Sabah 5’te kalkıp bahçeden bamya topladım. Bir hindi ölmüştü ve yarısı yenmişti. Saat 06.00 civarlarında evde kahvaltı hazırladım. M. ve eşim Arif, Batman'a gitmek üzere evden ayrıldılar. Saat kaç olduğunu hatırlamıyorum, fakat çocuklar evdeydi ve oynuyorlardı. Daha sonra H.’yi arayarak çamaşır makinemiz bozuk olduğundan elbiseleri getirmesini istedim. Elbiseleri aldım ve evimi toparladım. Çocuklar kahvaltı yaptıktan sonra patates kızartması istedi ve onlara patates kızartması yaptım. Narin, telefon yüzünden E. ile kavga ediyordu.”

Narin’in Kurstan Geç Kaldığını Söylemesi

Yüksel Güran ifadesinde, “Saat 13.00 sıralarında Narin yemek yerken bana ‘Kur’an kursuna geç kaldım’ dedi. Saatin kaç olduğunu bilmiyorum, fakat Narin çok ısrarcıydı. Üzerinde siyah şort ve tişört vardı. Narin’in dışarı çıktığını görmedim. M. geldiğinde, Narin dışarıdaydı. Narin’in dışarı çıktığında ne giydiğini bilmiyorum. Saatin kaç olduğunu hatırlamıyorum. Sonrasında, M. ve ben birlikte yattık. O sırada H. geldi ve evimize uğradı” şeklinde konuştu.

Çocukların Kaybolduğunu Anlama ve Arama Süreci

Güran, ifadesine devamla, “Enes, telefonla konuşuyordu ve evden çıktı. Ben ve eltim M. içeride oturuyorduk. Enes eve döndüğünde babasını yemek için aramıştı. Daha sonra çocuklar eve doğru dönerken, Narin’i de yemeğe çağırdım. Narin’in evde olup olmadığını kontrol ederken, evde bulunmadığını fark ettim ve camiye gidip, Narin’i orada aradım. Maşallah, Narin’i saat 17.00-17.30 arasında gördüğünü söyledi. Ancak Narin’i bulamadık ve tüm köyü aramaya başladık” dedi.

Şüpheli Salim ve Diğer Detaylar

Yüksel Güran, Salim ile ilgili olarak, “Salim’i sadece dinamoyu çalıştırırken gördüm. Salim ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Kızım Narin’in Salim’in aracıyla ilgili DNA örneklerinin bulunması hakkında bir bilgim yok. Kızım ve ben Salim’in aracına hiç binmedik. Ayrıca, Salim’in evine battaniye verip vermediğim konusunda bilgim yok” ifadelerini kullandı.

Sonuç ve Şüpheler

Güran, ifadesinde, “Narin’in kaybolduğunu eşime bildirmedim çünkü telaşlanıp kaza yapmasından endişe ettim. Eşime haber vermediğim için bana kızdı. Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde Narin’in cansız bedenini Salim’in verdiğini belirttiği iddiasını ilk defa duyduğumu belirtmek isterim. Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur ve kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum” şeklinde konuştu.