Arama ekipleri, yeraltı görüntüleme cihazlarıyla bölgede detaylı incelemelerde bulunurken, mahalledeki camide cuma namazı sonrası Narin’in sağ salim bulunması için dualar edildi.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran, Kur'an kursundan çıktıktan sonra evine dönmemişti. Ailesinin ve köylülerin yaptığı aramalardan sonuç alınamayınca, Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarmaya başvuruda bulundu. Bu ihbarın ardından, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinin arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Havadan destek sağlamak amacıyla jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterler de kullanıldı.

Narin Güran’ın kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Şimdiye kadar 12 bin 565 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alan tarandı.

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos saat 15.15’teki görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru yola çıktığı gözlemlendi. Arama çalışmaları sırasında 22 ve 28 Ağustos’ta, Narin’in evine 3 ve 2 kilometre mesafede iki çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliklerin Narin’e ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma çerçevesinde Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemediği için E.G. serbest bırakıldı.

Arama çalışmalarının 10. gününde, AFAD ve jandarma ekipleri yeraltı görüntüleme cihazlarıyla mahallede ve çevresinde aramalara devam etti. Cuma namazında, camide yapılan dualarda Narin’in sağ salim bulunması için Yüce Allah’tan yardım dilendi. İmam, "Ya Rabb’im, sen bu olayı aydınlat, ailemize ve toplumumuza sabır ver. Senin yardımın olmadan bu durumu çözemez ve bu evladımızı bulamayız. Bize yardım et, çocuklarımızı ailesine kavuştur. Çabalarımızı boşa çıkma, yardımını esirgeme" şeklinde dua etti.

Kaynak: DHA