Arama çalışmalarının sürdüğü süreçte, Narin'in ağabeyi E.G.'nin (18) gözaltı süresi uzatıldı. E.G.’nin kollarında bulunan ısırık izlerinin ardından, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği ve incelemenin ardından Diyarbakır’a geri getirileceği belirtildi.

Olay, 21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde meydana geldi. Narin Güran, Kur’an kursundan çıktıktan sonra eve dönmeyince ailesi arama çalışmalarına başladı. Köylülerle yapılan ilk aramalardan sonuç alınamayınca, Narin'in babası Arif Güran, aynı gün akşam saatlerinde jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından bölgeye jandarma, polis, sağlık, AFAD ve çeşitli arama kurtarma ekipleri gönderildi.

Geniş Kapsamlı Arama Çalışmaları

Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor

Arama çalışmaları sırasında jandarma ve emniyete ait helikopterlerle havadan destek sağlandı. Narin’in kaybolduğu saatlerde bölgeden geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köyün girişindeki araçlar da detaylı bir şekilde kontrol edildi. Şimdiye kadar 12 bin 565 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Son Görüntüler ve Bulunan Terlikler

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve daha sonra evine doğru gittiği görülüyor. Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta bir çocuk terliği bulundu ancak bu terliğin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Bir başka terlik de bulundu ancak bu terlik de Narin’e ait çıkmadı.

Bakan Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 1 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma sürdürülmektedir. Şu anda 1 kişi gözaltında olup, olayın aydınlatılması için detaylı incelemeler yapılmaktadır," dedi.

Gözaltındaki Şüpheli ve Aile Yorumları

Gözaltına alınan E.G.'nin amcası Ali Rıza Güran, E.G.'nin kendini ısırdığı iddialarını gündeme getirerek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve saygılı bir çocuk. E.G., telefonunu yere çaldıktan sonra kendine zarar verdi. Onun zararı kendine. Herhangi bir şüpheniz olmasın," şeklinde konuştu. Ayrıca, amca Erhan Güran, E.G.'nin gözaltı süresinin uzatıldığını ve ısırık izlerinin İstanbul'a gönderildiğini ifade etti.

Kaynak: DHA