Son olarak, yapılan ihbar doğrultusunda, mahalleye 2 kilometre mesafedeki gölette yeniden arama yapıldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, iz takip köpekleri ve yer altı görüntüleme cihazları kullanarak gerçekleştirdiği aramalarda Narin'e dair herhangi bir iz bulamadı.

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Narin Güran, Kur'an kursuna giderken kayboldu ve ailesi kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Köylülerle yapılan aramalardan da sonuç alınamayınca, Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00'de jandarma karakoluna başvurdu. Bunun üzerine, Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi gibi çeşitli ekipler bölgeye sevk edildi. Ayrıca, sağlık, AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri de arama çalışmalarına katıldı.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri, 21 Ağustos saat 15.15'te okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Narin'in dört arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine yöneldiği görülüyor. Arama çalışmaları sırasında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki çocuk terliği bulundu. Ancak, bu terliklerin Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi. Ayrıca, Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18) kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemeler sonucunda ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı belirlenemediği için serbest bırakıldı.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Arama ve soruşturma devam ederken, Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Salim Güran, 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Arama çalışmaları kapsamında, Diyarbakır'daki özel ekip ve Ankara'dan gelen ekipler koordineli bir şekilde mahalle ve çevresinde çalışmalarını sürdürdü. Şimdiye kadar mahalle çevresi 8 kez arandı, ancak Narin'e dair bir iz bulunamadı. 15'inci gününde, mahalle mezarlığında yer altı görüntüleme cihazı ile yapılan aramalarda da herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Bugün, Narin Güran'ın arama çalışmaları 18. gününe girerken, ihbar sonrası gölette tekrar arama yapıldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, iz takip köpekleri ve yer altı görüntüleme cihazları ile yapılan aramalarda, gölette dalgıç ekipler uzun şişlerle, diğer ekipler ise kayalık bölgelerde iz takip köpekleriyle araştırma yaptı. Ancak, Narin'e ait herhangi bir iz bulunamadı.

Kaynak: DHA