Narin’in cenazesi, tabutuna sarılan beyaz duvak ve bırakılan beyaz elbisesiyle toprağa verildi.

Narin Güran, Kur’an kursuna gittiği 21 Ağustos’ta evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Aramalardan sonuç alınamayınca, Narin’in babası Arif Güran, aynı gün akşam saatlerinde jandarmaya başvurdu. Bu talebin ardından Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve diğer ilgili birimler, bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Aramalarda toplamda 12 bin 565 araç sorgulandı, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 11 bin dönümden fazla alan tarandı. Narin’in son görüntüleri okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Arama çalışmaları sırasında Narin Güran’ın evine yaklaşık 2 kilometre mesafede iki çocuk terliği bulundu, ancak bu terliklerin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi E.G. (18) ve daha sonra amcası Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine tutuklandı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Narin Güran’ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi’nde bulundu ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenaze, Batıkarakoç Mahallesi’ne getirildi ve burada cenaze töreni düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Diyarbakır ve Mardin milletvekilleri, Bağlar Kaymakamı ve çeşitli yetkililer katıldı. Cenaze namazının ardından Narin Güran, tabutuna sarılı beyaz duvak ve beyaz elbisesiyle Tavşantepe Mahallesi’ne götürüldü ve burada gözyaşları arasında defnedildi. Anne ve babası gözaltında olduğu için cenazeye katılamadı.

Kaynak: DHA