GÜNDEM

Narin Güran Cinayetinde 3 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır Bağlar `da, 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde ve üzeri taşlarla kapatılmış olarak bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı.

Abone Ol

Cinayet soruşturmasında, tutuklu sanık Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ve ailenin akrabaları İ.K. ile Ş.K., jandarma işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu yerin Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi olduğu belirtiliyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturma sürecinde, Narin Güran'ın cesedini taşıdığı itiraf edilen Nevzat Bahtiyar ve amcası Salim Güran’ın otomobilinde Narin'e ait DNA izlerine rastlanmıştı. Ayrıca, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, tutuklu amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran’ın yanı sıra, soruşturmanın seyrini değiştirmeye yönelik sahte ihbarlarda bulundukları ve verdikleri ifadelerin çelişkili olduğu belirtilen Güran ailesinin akrabaları İ.K. ve Ş.K. de gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek yargı sürecinin devam edeceği öğrenildi.