GÜNDEM

Narin Güran Cinayeti Soruşturmasında 24 Şüphelinin Gözaltı Süresi Uzatıldı

Diyarbakır Bağlar `da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün süren aramaların ardından cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.

Abone Ol

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin gözaltı süresi, 1 gün daha uzatıldı.

Olay, Narin Güran’ın Kur’an kursuna gittiği gün, eve dönmemesiyle başladı. Ailesinin kendi çabalarıyla ve köylülerin yardımıyla yapılan aramalar sonuç vermeyince, Narin’in babası Arif Güran, jandarmaya başvuruda bulundu. Bölgede geniş çaplı bir arama başlatıldı; Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), ve diğer birimler ile sağlık, AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri arama çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 150 araç sorgulandı, 12 bin 565 araç kontrol edildi, 32 bin 952 kişi incelemeye alındı ve 11 bin dönümden fazla alan arandı.

Narin’in kaybolduğu günün son saatlerinde okulun güvenlik kamerasında yer alan görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı görülüyor. Arama çalışmaları sırasında 22 ve 28 Ağustos tarihlerinde evin yakınlarında bulunan çocuk terlikleri, Narin’e ait olmadığı anlaşılınca aileye iade edildi.

Soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı ancak yapılan incelemede izlerin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemediği için serbest bırakıldı. Bunun ardından Narin’in amcası ve Tavşantepe Mahallesi muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine, Güran, 2 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Aramalar sonucunda, 8 Eylül’de Narin Güran’ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Cansız beden, çuval içerisinde ve üzeri taşla gizlenmiş şekilde bulundu. Narin’in cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldıktan sonra Tavşantepe Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Ön otopsi raporunda, cesedin çürümeye başladığı ve ölüm şekli ile zamanının belirlenemediği ifade edildi. Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı, bunlar arasında Narin’in ailesi ve yakınları da bulunuyor. Gözaltına alınanlardan sıva ustası Nevzat B., Salim Güran’ın cesedi saklaması için kendisine talimat verdiğini ve 200 bin lira teklif ettiğini açıkladı. Nevzat B., Narin’in cesedini Eğertutmaz Deresi’ne gömdüğünü belirtti.

Nevzat B.’nin ifadesi doğrultusunda dere kenarında yapılan keşifte, cesedin saklandığı yer kontrol edildi. Şüphelilerin gözaltı süresi, savcılığın talebi üzerine 1 gün uzatıldı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.