GÜNDEM

Narin, Beyaz Elbisesi ve Duvakla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır Bağlar `da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan Narin Güran, son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Cenazeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de katıldı. Bakan Yardımcısı Yenigün, cenaze töreninin ardından Diyarbakır Valiliği'ne geçerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yenigün, konuşmasına Narin Güran’a rahmet dileyerek başladı: "Narin kızımızın ebediyete dualarla uğurlanmasının ardından Allah'tan rahmet diliyorum. Narin’in mekanı cennet olsun. Hepimizi derinden etkileyen bu acının tarifi yok. Kızımızın kaybolduğuna dair haber alır almaz, devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Güvenlik güçlerimiz, Narin yavrumuza sağ salim ulaşabilmek için yoğun bir arama ve inceleme çalışması yürüttü. Ne yazık ki beklediğimiz sonucu alamadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve hepimizi derinden etkileyen bu olayda, Narin evladımızın acı haberini aldık. Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş da süreci hassasiyetle izliyor."

'Hukuki Süreci Titizlikle Takip Edeceğiz'

Bakan Yardımcısı Yenigün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak olaydan etkilenen çocuklar için psikososyal destek hizmeti sağladıklarını belirtti: "Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini korumak, güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak, en hassas olduğumuz konulardan biridir. Toplum olarak, çocuklarımızı sevgi ve şefkatle büyütme sorumluluğumuz var. Masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğe karşıyız. Bir çocuğa zarar vermek, yalnızca hukuki değil; aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suçtur. Toplumun vicdanında derin yaralar açar ve kabul edilemez. Bu süreçte olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarına devam edeceğiz. Adli soruşturma ise sürüyor; Bakanlık olarak davaya müdahil olup hukuki süreci titizlikle takip edeceğiz. Narin’i hayattan koparan kişi ya da kişiler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hepimizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.