Festivale ilgi yoğun olmuş ve çeşitli etkinlikler ile ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunulmuştur.

Festivalin jüri heyetinde, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Mersin Gastronomi Derneği (GASTROMER) Başkanı Erol Kılıç, Tarsus Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Aydın, Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat ve Sivas Aşçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan yer almıştır. Bu jüri üyeleri, yarışmaya katılan 40 yarışmacının hazırladığı yemekleri titiz bir şekilde değerlendirmiştir.

Yarışma kapsamında GASTROMER Başkanı Erol Kılıç, yöresel yarışmalarda sunulan yemeklerin mutlaka yöresel envanterlerde sunulması gerektiğinin altını çizmiştir. Kılıç, "Farklı bir kazanda pişirdiğiniz yemeği, farklı bir tabakta annenizin yaptığı gibi sunarsanız çok iyi olur" diyerek yöresel lezzetlerin özgün sunumunun önemine vurgu yapmıştır. 

Kaçak Göçmenlerin Yakalanması ve Organizatörlerin Tutuklanması Kaçak Göçmenlerin Yakalanması ve Organizatörlerin Tutuklanması

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Tülay Aslan'ın hazırladığı su böreği birinci olmuştur. Yarışmada dereceye giren diğer yarışmacılara da ödülleri takdim edilmiştir. 

Festival kapsamında ayrıca Şehir Stadı'nda çeşitli etkinlikler de düzenlenmiştir. Zeytin ve zeytinyağının yanı sıra bölgeye özgü yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri ile festivalde çok yönlü bir program sunulmuştur. 

Sonuç olarak, Mut Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali, bölgenin önemli bir gıda ürünü olan zeytinin ve zeytinyağının tanıtılması, yöresel lezzetlerin sergilenmesi ve gastronomi kültürünün yüceltilmesi açısından önemli bir etkinlik olmuştur. Festivale gösterilen yoğun ilgi, bölge halkının ve ziyaretçilerin bu tür organizasyonlara verdiği değeri göstermektedir. 

Kaynak: DHA