Mut ilçesinde hasadına başlanan incirlerin fiyatları, üreticilere yüz güldürdü.  Dereköy Mahallesi muhtarı Bülent Yüksel, bu yıl incirlerin satışlarının iyi fiyatlarla başladığını belirtti.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

Yüksel, "İncirin kilosu sezona 100 ila 120 lira arasında başladı. Şu anda ise 85 ila 90 lira arasında alıcı buluyor. Kurusu içinse Türkiye'nin dört bir yanından siparişler alınıyor. Kurutulmuş incirin fiyatı ise yaklaşık 400 ila 500 lira," dedi.

Köyde bulunan halde paketleme işi yapan ve aynı zamanda üretici olan Tuğba Çabuk, alım işlemlerinin sabah saatlerinden öğleye kadar sürdüğünü, sıcak hava nedeniyle öğleden sonra alım yapılmadığını ifade etti. Çabuk, "Öğleden önce alınan ürünleri ambalajlıyoruz. Genellikle bu ürünler Mersin haline gönderiliyor ve oradan iç piyasaya, Türkiye'nin her yerine dağıtılıyor. Ürünleri işlerken olgun olanları ve kurutmalık olanları ayırıyoruz. Öğleden sonra evimize döndüğümüzde seçtiğimiz kurutmalık incirleri serip kurutuyoruz," şeklinde konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre, Mut'ta bu yıl 4 bin 500 dekarlık alanda 4 bin 200 ton incir üretimi bekleniyor. Ayrıca, Mut'ta üretilen incirlerin 'Mut Beyazı' adıyla coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Kaynak: DHA