Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın içme suyu ve kanalizasyon problemlerini çözme ve güçlü bir altyapı sistemi kurma talimatı doğrultusunda başlayan toplantıların ilki, Menteşe’de Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, MUSKİ bürokratları ve Menteşe’deki 47 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda, özellikle kırsal bölgelerde içme suyu sorununu çözmeye yönelik projeler hakkında bilgi verilirken, muhtarların talepleri yazılı ve sözlü olarak toplandı.

“İçme suyu sorunlarına büyük önem veriyoruz”

Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması

Açılış konuşmasını Muğla İli ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kiramettin Mahallesi muhtarı Hayrettin Akay yaptı. Akay, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, birlik ve beraberlik içinde devam edeceklerini ifade etti.

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına büyük önem verdiğini vurguladı. Şengül, “Muğla’nın büyük coğrafyası ve ilçeleri nedeniyle hizmet bütünlüğünde bazı zorluklar yaşanabiliyor. Göreve başladığımız günden bu yana içme suyu sorunları üzerine kapsamlı tespitler yaptık. Menteşe merkez mahallelerinin su sorununu çözmek için yeni bir imalat gerçekleştirdik ve köylerle ilgili projeler hazırladık. Ahmet Başkanımız içme suyu sorunlarının çözülmesi ve altyapı sistemlerinin güçlendirilmesi için büyük destek sağlıyor. Elimizdeki kaynaklarla yenileme çalışmaları yaparak kayıp ve kaçakları azaltacağız” dedi.

“Kırsal kalkınmaya odaklanmalıyız”

Şengül, Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyelin değerlendirilmesinde sorunlar yaşandığını belirtti. “Muğla gibi önemli bir kentin 2024 yılında su ve kanalizasyon sorunlarıyla karşılaşmaması gerekiyor. Bu temel problemler en az 40-50 yıl önce çözülmüş olmalıydı. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu eksiklikleri gidermek için çalışacağız. Ahmet Başkanımızın vizyonu doğrultusunda kırsal kalkınma projeleri üreteceğiz. 5 yıl sonra bu sorunları çözmüş ve ileriye bakan bir anlayışla burada olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda, muhtarlardan alınan yazılı görüş ve öneriler kayıt altına alındı.

Kaynak: İHA